Politică Cookies

Prin utilizarea site-ului, declarati ca sunteti de acord cu colectarea, stocarea, utilizarea si distribuirea datelor dumneavoastra astfel cum sunt descrise in prezenta politica atat in scop de marketing, cat si in scopul de vanzare.

Scopul acestui document este de a va informa despre colectarea, stocarea, utilizarea si distribuirea datelor dumneavoastra (“Datele”) ca urmare a utilizarii acestui Site si despre drepturile pe care le aveti cu privire la acest aspect.

Cititi cu atentie aceasta pagina inainte de a incepe sa utilizati acest site. Daca nu doriti sa fiti obligati prin aceasta Politica, atunci nu trebuie sa accesati acest site.

Datele pot fi folosite de catre societatea noastra si de catre toate entitatile Nordis Group. De asemenea, pot fi folosite si de catre Partenerii comerciali ai Nordis Group.

Pentru noi securitatea datelor dumneavoastra este foarte importanta si depunem toate eforturile pentru a asigura un cadru confidential si sigur.

Adresa de contact a responsabilului DPO (Data Protection Officer) este:  customercare@nordis.ro

DATE PE CARE LE COLECTAM SI FOLOSIM

Datele pe care le colectam sunt cele pe care alegeti sa ni le puneti la dispozitie.

Vizitarea site-ului implica colectarea automata a datelor cu privire la: adresa dumneavoastra de IP, sistemul de operare și tipul de browser, pentru administrarea sistemului și din motive de securitate și pentru a colecta informatii agregate. Acestea sunt date statistice despre actiunile și modelele de navigare ale utilizatorilor noștri.

Tipurile de informatii personale pe care le colectam și le procesam includ:

 • informatiile pe care le furnizati prin completarea formularului de inscriere pe site-ul nostru. Aceasta pot include printre altele numele dumneavoastra, adresa de e-mail, numarul de telefon.
 • corespondenta purtata cu dumneavoastra incluzand, dar fara a se limita la apeluri, oferte, notificari, solicitari, intrebari etc.

De asemenea, la momentul accesarii site-ului nostru colectam si stocam o serie de date cu caracter personal, transmise de catre browser-ul dumneavoastra in mod automat, cum ar fi:

 • Adrese IP (internet protocol);
 • Tipul browser-ului si versiunea sa;
 • Tipul de aparat utilizat si sistemul de operare;
 • Data si ora accesarii Site-ului;
 • Locatia dumneavoastra.

Prin folosirea site-ului va exprimati consimtamantul pentru ca Datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie transferate in scopul stocarii catre server-ul administrat de furnizorul de servicii IT sau unul dintre afiliatii si/sau subcontractorii sai, masurile tehnice, organizationale si personale fiind mentinute la acelasi nivel.

CUM UTILIZAM DATELE?

Putem folosi Datele personale pe care ni le furnizati prin site-ul nostru pentru:

 • pentru furnizarea informatiilor solicitate si pentru a raspunde corespondentei primite de la dumneavoastra;
 • pentru a va transmite informatii de marketing despre noi, despre proiectele noastre/campanii/evenimente/activitati, a cere opinia dumneavoastra cu privire la serviciile si produsele noastre etc.
 • sa va informam despre orice activitati intreprinse de noi, despre care credem ca ar putea fi de interes pentru dumneavoastra;
 • de a va adduce la cunostinta continut de pe site-ul nostru in modul pe care il consideram cel mai eficient
 • pentru alte utilizari specifice din cadrul unor campanii, promotii sau activari locale (a se consulta regulamentele specifice puse la dispozitie in aceste cazuri);
 • pentru a va contacta atunci cand este necesar.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi stocate pentru intreaga perioada de existenta a abonamentului la Newsletter si 3 ani de la furnizarea lor in formularele de contact completate sau a datelor furinizate direct catre angajatii Nordis Group. Vom sterge Datele aferente fie abonamentului la Newsletter de indata ce decideti dezabonarea de la Newsletter sau la de 30 zile de la solicitarea in scris la adresa de email:  customercare@nordis.ro. Totusi, este posibil ca stergerea Datelor sa nu fie concomitenta cu dezabonarea de la Newsletter. De asemenea, ne rezervam dreptul de a retine Datele, in situatia in care sunt necesare in vederea indeplinirii obligatiilor noastre legale, solutionarii litigiilor, etc.

TRANSMITEREA INFORMATIILOR PERSONALE IN AFARA SEE

Informatiile pe care ni le furnizati pot fi furnizate de noi companiilor din grupul nostru, din tari din afara Spatiului Economic European. Tarile din afara Spatiului Economic European nu pot avea intotdeauna legi puternice privind protectia datelor. Cu toate acestea, vom lua intotdeauna masuri pentru a va asigura ca informatiile dumneavoastra sunt utilizate in conformitate cu aceasta Politica și ca sunt pastrate in siguranta. Daca nu sunteti de acord cu acest transfer, va rugam sa nu va inregistrati pe site-ul nostru.

DEZVALUIRI CATRE TERTI

Datele pe care ni le puneti la dispozitie sunt tratate cu o maxima confidentialitate. Cu toate acestea, in unele cazuri, s-ar putea sa ni se solicite divulgarea Datelor dumneavoastra pentru a respecta cerintele legale. De asemenea, putem divulga Datele companiilor noastre din grup sau tertilor:

 • care ne ofera servicii, in cazul in care avem nevoie pentru a va oferi orice informatii pe care le-ati solicitat. De exemplu, este posibil sa fie nevoie sa divulgam datele dumneavoastra personale agentilor noștri sau consilierilor PR;
 • in cazul in care aceasta terta parte este un consilier profesionist pentru noi sau oricare dintre companiile din grupul nostru;
 • Datele pe care le colectam la momentul la care completati formularul de abonare la newsletter, sau formularul de contact, pot fi transferate catre furnizorul nostru de servicii si mentenanta.

Site-ul nostru poate contine linkuri catre alte site-uri apartinand tertilor. Nu controlam practicile de confidentialitate ale acestor site-uri web. Prin urmare, in cazul accesarii site-ului respectiv, trebuie sa va asigurati ca ati citit politica de confidentialitate aferenta respectivului site.

INFORMATII NESOLICITATE

In cazul in care primim datele personale ale dumneavoastra pe care nu le-am solicitat direct de la dumneavoastra si stabilim ca am fi putut obtine aceste date si de la dumneavoastra in masura in care v-am fi solicitat acest lucru, vom efectua demersurile necesare pentru a va notifica, intr-un termen rezonabil, ca am colectat respectivele Date. In masura in care nu am fi putut colecta aceste date de la dumneavoastra prin solicitarea lor, urmeaza sa procedam la distrugerea sau denominalizarea acestora. Orice Date nesolicitate pe care dumneavoastra ni le oferiti vor fi folosite pentru scopurile mentionate in prezenta Politica si cu respectarea scopului pentru care au fost oferite de catre dumneavoastra.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRA IN LEGATURA CU DATELE CU CARACTER PERSONAL

Dreptul de acces

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in baza unei cereri formulate de dumneavoastra in acest sens, urmatoarele informatii:

 • Confirmarea ca prelucram sau nu Datele dumneavoastra
 • Accesul la respectivele Date, cat si la urmatoarele informatii:
 • Scopul prelucrarii;
 • Categoriile de date cu caracter personal vizate;
 • Destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate aceste date;
 • Perioada pentru care se preconizeaza ca aceste date vor fi stocate;
 • Dreptul de a ne solicita rectificarea sau stergerea datelor, ori restrictionarea prelucrarii acestora, cat si dreptul de a va opune prelucrarii;
 • Dreptul de a depune o plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, din Bucuresti, Bd. Gh. Magheru nr. 28-30, Sector 1;
 • In cazul in care datele nu sunt colectate direct de catre noi, orice informatii disponibile privind sursa acestora;
 • Existenta unui proces decizional automatizat, incluzand crearea de profiluri.
 • In masura in care Datele dumneavoastra sunt transferata catre o tara terta, garantiile referitoare la respectivul transfer;
 • Dreptul de a obtine o copie a Datelor dumneavoastra.

Dreptul la rectificare

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, rectificarea datelor dumneavoastra care sunt inexacte sau completarea datelor incomplete.

Dreptul la stergerea datelor

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, ori, dupa caz, vom proceda din oficiu la stergerea Datelor dumneavoastra, in urmatoarele situatii:

 • Datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • Va retrageti consimtamantul pe care ni l-ati transmis pentru prelucrarea Datelor si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare;
 • Va opuneti prelucrarii Datelor dumneavoastra si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea;
 • Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • Datele trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ne revine.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri:

 • Contestati exactitatea datelor dumneavoastra, restrictionarea urmand a avea loc pe perioada in care noi verificam exactitatea datelor;
 • Prelucrarea datelor este ilegala, si va opuneti stergerii Datelor dumneavoastra, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii acestora;
 • Nu mai avem nevoie de Datele dumneavoastra in scopul prelucrarii, dar ni le solicitati pentru constarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
 • In perioada in care verificam daca drepturile legitime ale noastre in calitate de operator prevaleaza asupra drepturilor dumneavoastra in calitate de persoana vizata, in situatia in care va opuneti prelucrarii datelor.

In aceasta situatie in care prelucrarea a fost restrictonata, Datele pot, cu exceptia stocarii, sa fie prelucrate numai cu consimtamantul dumneavoastra ori pot fi prelucrate pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau pentru protectia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice din motive de interes public.

Dreptul de a fi informat cu privire la rectificarea sau stergerea Datelor sau cu privire la restrictionarea prelucrarii

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra, informatii cu privire la destinatarii datelor cu caracter personal, ce au fost informati cu privire la rectificarea, stergerea datelor cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii.

Dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal

Pe intreaga perioada a prelucrarii Datelor dumneavoastra, aveti dreptul, fara sa fiti obligati la plata vreunor taxe sau costuri de orice natura, de a obtine de la noi, in termen de maximum 30 de zile de la data primirii unei solicitari in scris de la dumneavoastra Datele care va privesc, si pe care ni le-ati furnizat, intr-un format structurat si care poate fi citit automat, cat si dreptul de a transmite aceste date catre alt operator, in cazul in care:

 • Prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau un contract; si
 • Prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Transmiterea catre un alt operator poate fi efectuata direct de catre noi, in masura in care solicitati acest lucru, si daca este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie si la procesul decizional individual automatizat

Aveti dreptul, in orice moment, de a va opune prelucrarii Datelor, inclusiv crearii de profiluri, cat si dreptul de a va opune prelucrarii Datelor in scopul marketingului direct. Dreptul dumneavoastra la opozitie poate fi exercitat prin transmiterea unei solicitari in acest sens catre noi, in scris. In sensul celor sus-mentionate, va puteti adresa cu o solicitare direct responsabilului nostru cu protectia datelor.

PERIOADA DE PRELUCRARE SI STOCARE A DATELOR

Datele dumneavoastra urmeaza sa fie prelucrate si stocate cu acordul dumneavoastra, pana la revocarea acestuia.

CONFIDENTIALITATE SI SECURITATE

Protectia Datelor dumneavoastra este foarte importanta pentru noi. Vom lua toate masurile de securitate necesare pentru protectia Datelor dumneavoastra impotriva accesului neautorizat la Date sau modificarii, dezvaluirii sau distrugerii neautorizate de Date. Acest lucru presupune revizuiri interne ale practicilor de colectare, pastrare si procesare de date si ale masurilor de securitate, de asemenea, masuri fizice de securitate pentru protectia impotriva accesului neautorizat la sistemele unde stocam datele personale.

Avem implementate masuri tehnice si organizationale de Securitate, in vederea protejarii Datelor dumneavoastra accesului neautorizat la Date, pierderii, distrugerii sau modificarii accidentale sau intentionate. Aceste masuri sunt in permanenta actualizate si adaptate in vederea asigurarii celui mai inalt nivel de protectie.

Toate informatiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacatel, pozitionat in partea de jos a ferestrei de browser.

MODIFICAREA PREZENTEI POLITICI

Prezenta Politica poate fi modificata oricand in mod unilateral de noi. In masura in care o astfel de modificare va surveni, aceasta va fi valabila de la data publicarii pe website-ul nostru a versiunii actualizate.

SCHIMBARI JURIDICE IN CADRUL SOCIETATII

In situatia in care Societatea va fi implicata intr-un proces de reorganizare, fuziune, achizitie sau orice alta schimbare a controlului asupra noastra sau transfer de active, Datele dumneavoastra pot fi transferate ca parte a respectivei tranzactii, moment in care va vom notifica cu privire la acest aspect.

POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web ale acestui site.

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie- sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont)

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.